fredag 27 augusti 2010

Mer kortfattat om Vänsterpartiets politik för en bra skola för alla


"Ansvariga för skolan i Strängnäs måste ta ett krafttag för att förbättra skolan" säger skolinspektionen efter en nyligen publicerad rapport.
Nu i valtider vill alla partiet att det ska satsas på skolan. Men att det ser ut som det gör är både M, Kd, Fp, C och S ansvariga för. Det är under perioder dessa partier har varit i majoritet som Strängnässkolorna har försämrats.
Vänsterpartiet har däremot i budget efter budget, genom en mindre skatehöjning, krävt mer resurser till skolan: Mer stödpersonal, mindre klasser och ökat lärartäthet. Våra förslag har alltid röstats ner. En bra skola är verkligen en framtidssatsning och är det något Vänsterpartiet vill satsa på så är det en bra skola för alla!
Vänsterpartiet Strängnäs kommer fortsätta att arbeta för att:
• Elever med behov av särskilt stöd ska
prioriteras vid resurstilldelningen.
• Alternativ pedagogik ska uppmuntras och
stödjas nom den kommunala skolan.
• Skolklasser inte är större än 25 elever per klass.
• Öka lärartätheten.

3 kommentarer:

  1. Mer pengar till skolorna skulle inte vara ett lika stort problem om man i de kommunala skolorna bytte ut dess programvara till fria program.

    Det skulle inte bara leda till en ekonomisk gynnsam framtid utan och så får elever och lärare en bredare kunskap av annan mjukvara.

    Då kan man ta pengarna som man tjänar in på detta och använda det till mer användbara saker.

    David Bergström, Piratpartiet.

    SvaraRadera
  2. Kul att du hittat min blogg!
    Kan det röra sig om så mycket pengar? Är dåligt insatt, ska ta upp det i min partigrupp.
    Om det frigörs resurser på ditt sätt, och det funkar pedagogiskt etc med fria program, så behövs de verkligen till annat i förskola/skola

    SvaraRadera
  3. Man kan tjäna en hel del pengar, men jämfört med skolans hundratalsmiljoner så är det räknefelpengar. Speciellt om IT-avdelningen inte är intresserade/kunniga så att det genereras en massa service och utbildningsinsatser. Sen kan man inte förutsätta att lärare som inte är datorvana kan hantera t.ex. Open office utan att behöva utbildning.

    SvaraRadera